Sirályok terrorizáltak egy általános iskolát. A gyerekek fejét célozták.

Posted by

Bekellett zárkózniuk az Ysgol Eifion Wyn általános iskola diákjainak Wales-ben, miután a diákokat “merülő-bombázó” sirályok vették célba.

Már a múlt héten is kétszer kellett emiatt bezárkózniuk, mert az alacsonyan repülő agresszív sirályok rátámadtak a diákokra, a tanárokra és a szülőkre.

A szülők úgy vélik, hogy a madarak agresszív viselkedése az anyai és apai ösztönökre vezethető vissza, mert az iskola tetejére építettek fészkeket.

De a helyzet mostanra már annyira komoly, hogy a szülők féltik a gyerekeiket ebbe az iskolába engedni.

“Nem engedték a gyerekeket, hogy az udvaron játszanak, mert félnek a sirályok újabb támadásaitól” – mesélte Dawn Jones, akinek két gyermeke is az iskolába jár.

“Mindenhol sirályok vannak az iskolakomplexum területén, és most már lehet látni több fiókát is. Ezért is válnak agresszívekké a felnőtt sirályok mindazok felé, akik sétálnak az iskola udvarán. Alacsonyan repülnek és az emberek fejére támadnak. Már a személyzetet is megtámadták.” – mondta Ms Jones

“Ahogy meghallottuk mi történt az iskolában, azonnal beszereztük az engedélyeket, hogy a fészkeket elbontassuk, és a fiókákat áttelepítsük. Ahogy az engedély megérkezett, intézkedtünk is a fészekbontásokról. Remélthetőleg a diákok, és a tanárok nem állnak további veszély alatt a továbbiakban.” – nyilatkozta a Gwynedd Council szóvívője.

Source: Metro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s